Deze pagina in het nederlands This page in english ABO on YouTube ABO on Facebook
home ton koopman
Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
cart
play
fwd
Beluister fragementen

Nieuws

Oorwurm!

In oktober vindt weer een nieuwe reeks Oorwurm-voorstellingen plaats! De Theaterkrant schreef over de eerste voorstellingen in februari: "Een heerlijk concert met genoeg afleiding om ook de allerjongsten bij de les te houden. Je moet al een echte oorwurm zijn als je daar niet van meegeniet." Wat ook weer het verhaal is van Oorwurm? In Oorwurm neemt Bas je mee op een muzikale zoektocht langs de mooiste muziek van meestercomponisten Bach, Vivaldi, Telemann, Haydn en Mozart, gespeeld door het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Leuk voor jong en oud! 

Bekijk hier de nieuwe trailer.

Speellijst
Oorwurm, Concert met een verhaal

Vr 10 okt  - 13.30 u - Spant!, Bussum
Za 11 okt  - 11.00 u - Oosterpoort Groningen
Zo 12 okt  - 11.00 u - Het Concertgebouw, Amsterdam
Di 14 okt   - 10.15 & 13.30 u - Hanzehof Zutphen
Woe 15 okt - 15.30 u - Theater Sneek
Vr 17 okt   - 19.30 u - Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Za 18 okt  - 14.30 u - Stadsgehoorzaal, Leiden
Zo 19 okt  - 11.00 u - Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Oorwurm komt tot stand in coproductie met Oorkaan. Met o.a.: Marieke Koopman, Karst-Janneke Rogaarr, Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v Ton Koopman

Verjaardagsconcert Ton Koopman in Bussum

In zijn woonplaats Bussum viert Ton Koopman, samen met z'n eveneens jarige Amsterdam Baroque Orchestra, zijn 70e verjaardag. Dit op vrijdagavond 10 oktober, in de Koepelkerk. Op het programma van dit feestelijke concert staan:

- Symfonie nr. 1 Es, KV 16
- Klarinetconcert in A, KV 622
- Symfonie nr. 40 in g, KV 550

Solist is Eric Hoeprich, klarinet

Kaarten bestellen? Dat kan via deze link.

 

Matthäus Passion

Woensdagavond 9 april kon u in het Concertgebouw in Amsterdam genieten van de Matthäus Passion van Bach, uitgevoerd door een topcast aan solisten, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir én het Jongenskoor van de Koorschool St. Bavo, alles natuurlijk onder leiding van Ton Koopman.

De Matthäus-uitvoering in Het Concertgebouw was de aftrap van een Europese Tournee. Op 13 april kwamen koor en orkest even terug in Laren, waar behalve eentje voor grote mensen ook een Matthäus voor kinderen werd uitgevoerd. De concerten waren stuk voor stuk uitverkocht.

Nederlandse concerten:

Wo 9 apr 2014 - 19.30 u | Bach: Matthäus Passion - Het Concertgebouw, Amsterdam
Zo 13 apr 2014 - 13.00 u | Kinder Matthäus Passion - Jansbasiliek, Laren 
Zo 13 apr 2014 - 15.00 u | Bach: Matthäus Passion - Jansbasiliek, Laren 

Kerstspel!

Het ABO&C is, samen met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, druk bezig met de voorbereidingen voor het Kerstspel, 21 t/m 23 december te horen en te zien in de Waalse Kerk te Amsterdam. Voor de voorstelling van 23 december zijn er nog kaarten beschikbaar! 
'Kerstspel' is een geregisseerde voorstelling met historisch Nederland Kerst- en Adventsrepertoire, gearrangeerd door Ton Koopman, deels speciaal ter gelegenheid van deze samenwerking met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Uitvoerenden: de leerlingen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, in de leeftijd vier tot en met achttien jaar, en het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman. Parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis worden omgetoverd tot modern muziektheater. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. 

Kaarten verkrijgbaar via www.nieuwamsterdamskinderkoor.nl (klik op 'kaarten en shop').

Prijs ticket volwassenen € 26 | Prijs ticket kind/jeugd 3 t/m 21 jaar € 19

5-15 december 2013: Messiah

In 2014 bestaat Amsterdam Baroque Orchestra 35 jaar. Bij een goed feest hoort voorpret en daarom heeft onze dirigent Ton Koopman in december één van zijn lievelingswerken uitgekozen voor een internationale tournee. Händels Messiah behoort tot de topwerken uit de barok. De componist heeft op onnavolgbare en indringende wijze de profetieën over Christus, zijn geboorte, leven, dood en wederopstanding verklankt. En dat in slechts drie weken! Wij zullen dit werk uitvoeren in de originele en vrijwel nooit te horen versie, zoals het in première ging in Dublin op 13 april 1742.

KOM NAAR DE MESSIAH EN VIER MET ONS 35 JARIG JUBILEUM ALVAST MET ONS MEE!
Klik hier voor de data.

Kom naar Itinéraire Baroque!

Van 25 t/m 28 juli 2013 vindt in de Zuid-Franse Perigord Ton Koopman's eigen jaarlijkse festival Itinéraire Baroque plaats, met op 28 juli een groot concert door Amsterdam Baroque Orchesra & Choir. Musico Reizen biedt u een 6-daags arrangement aan, inclusief bezoeken aan de concerten in het festival.
Welkom! 

Speciale aanbieding

Op donderdag 7 maart a.s. brengen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman een heel bijzonder Telemann-programma. U kunt luisteren naar twee wereldpremières van Lamentaties van Telemann. Wij bieden wij u de gelegenheid om dit concert bij te wonen voor slechts € 57,50 p.p. (i.p.v. € 75,-), voor 1e rangsplaatsen, inclusief drankjes.

Programma
G. Ph. Telemann
Die Donnerode, TWV 6:3
Selig sind die Toten, TWV 4:1  (wereldpremière)
Das Leben ist ein Rauch, ein Schaum, TWV 4:3 (wereldpremière)

Reserveren
U kunt op twee manieren reserveren: online of telefonisch.

Online
U klikt hier, klik op de plattegrond van de zaal welke plaatsen u wilt reserveren, klik op Reserveer uw stoel, klik op "Ik heb een couponcode". Uw couponcode is FL130307POD. Rond daarna de bestelling af.

Telefonisch
Bel met de Concertgebouwlijn 0900-6718345 (€ 1 p/g) dagelijks van 10 - 17 uur, o.v.v. van "Actie Podium".

Lamenti - Donnerode en wereldpremières van Telemann

Bijzonder eenmalig concert in Amsterdam

Onder de veelzeggende titel 'Catastrofe!' staat de prachtige Donnerode van G.Ph.Telemann op het programma. Dit werk uit 1756 was een van de eerste benefietconcerten: het werd geschreven voor de verwoestende aardbeving in Lissabon een jaar eerder, met vele tienduizenden slachtoffers.

De twee andere stukken, lamentaties voor gestorven Hamburgse burgemeesters, zijn sinds de erediensten destijds niet meer uitgevoerd, en mogen daarom met recht wereldpremières genoemd worden. We zijn er trots op deze prachtige werken uit de vergetelheid te halen.

Dit concert is slechts eenmalig in Nederland te beluisteren, op donderdag 7 maart in het Concertgebouw. Hier kunt u kaarten bestellen. Zorg dat u op tijd uw kaarten bestelt!

Tourdata
2 maart Hamburg
4 maart Lissabon
7 maart Amsterdam
8 maart Gent
10 maart Muscat


Concertprogramma
- Selig sind die Toten  TWV 4:1 (1722)
- Das Leben ist ein Rauch, ein Schaum  TWV 4:3 (1728)
- Die Donnerode TWV 6:3 (1756)


Vier Kerst met ons en Bach

J.S. Bach's meesterwerk het Weihnachtsoratorium: op 15 en 16 december aanstaande in drie van de mooiste concertzalen van ons land: De Doelen Rotterdam, Vredenburg Utrecht en Concertgebouw Amsterdam. Vier een feestelijke Kerst met ons en Bach. Zie voor de details de concertagenda.

Feestelijke VIP-arrangementen in Rome

Op 14 oktober spelen we een prachtig Mozart/Haydn programma in Rome. Andiamo Services, een Romeins bedrijf met Nederlandse wortels heeft, in samenwerking met ons, twee bijzondere arrangementen samengesteld. Beide uiteraard met concertbezoek, een feestelijke meet & greet met Ton Koopman na afloop en een gesigneerde CD. Alle informatie vindt u hier. Tot ziens in Bella Italia op 14 oktober!

Belangrijke bijdrage voor Buxtehude opnames

De Duitse Possehl Stiftung heeft ons een bijdrage van € 100.000,- toegezegd voor het grote Buxtehude project, de CD-opnames van zijn integrale werk. Dankzij deze bijdrage kunnen we eerder dan verwacht, namelijk al dit jaar, de opnames van zijn opera omnia afronden.