Deze pagina in het nederlands This page in english ABO on YouTube ABO on Facebook
home ton koopman
Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
cart
play
fwd
Beluister fragementen
steun ons
«

Ton Koopman benoemd tot voorzitter van de stichting Bach-Archiv Leipzig

imgTon Koopman is de nieuwe voorzitter van de stichting Bach-Archiv Leipzig. De Nederlandse klavecinist, organist, dirigent en musicoloog neemt de rol van internationaal gewaardeerde ambassadeur voor het Bachonderzoek in Leipzig op zich. Koopman volgt John Eliot Gardiner op, die deze functie van 2014 tot 2018 heeft bekleed.

Tijdens een vergadering van het stichtingsbestuur onder leiding van de burgemeester van Leipzig Burkhard Jung is Ton Koopman op 13 mei 2019 gekozen tot de nieuwe voorzitter van de stichting Bach-Archiv Leipzig. In deze hoedanigheid is de Nederlandse Bach-specialist vanaf nu het vierde lid van het stichtingsbestuur, dat verder bestaat uit de algemeen directeur, Bachonderzoeker Prof. dr. Peter Wollny en directrice Franziska Grimm.

Ton Koopmans diepgaande en wetenschappelijk onderbouwde kennis van het leven en werk van Bach en zijn uitmuntende muzikale carrière maken hem uitermate geschikt voor de functie van voorzitter.

Het Bach-Archiv Leipzig is een muzikaal competentiecentrum in de stad waar Johann Sebastian Bach zijn belangrijkste werken componeerde. Het archief onderzoekt het leven, het werk en de geschiedenis van deze invloedrijke componist en de wijdvertakte muzikale familie Bach. Bovendien conserveert en presenteert het zijn erfgoed op educatieve wijze.