Deze pagina in het nederlands This page in english ABO on YouTube ABO on Facebook
home ton koopman
Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
cart
play
fwd
Beluister fragementen
steun ons
«

Aanstaande tournees door Aziƫ en Europa

img

Amsterdam Baroque Orchestra reist in juli af naar Azië, voor concerten in Guangzhou, Beijing en twee concerten in Shanghai. Op het programma staan de Derde Orkestsuite van Bach, Music for the Royal Fireworks van Handel en Mozarts 41e Symfonie, bijgenaamd 'Jupiter.' De tour vindt plaats van 3 tot en met 9 juli.
In september vertrekt ABO opnieuw naar het Verre Oosten, ditmaal om de grote zalen van Korea en Japan aan te doen. ABO treedt achtereenvolgens op in Seoul, Daejeon, Osaka, en Tokio. Dit met een groots Bach-programma, waarop onder andere zijn opgenomen het Derde en Vierde Brandenburgse Concert en de Derde en Vierde Orkestsuites. 

Het Bach-programma waarmee ABO&C in Azië goede sier gaat maken, wordt ook in Europa uitgevoerd, waaronder gelukkig ook in Nederland. In de Derde en Vierde Suite, met de bekende magnifieke serie dansen, is het ABO op volle sterkte met hobo’s, fagot, trompetten en pauken. Het Derde en Vierde Brandenburgs Concert hebben een intiemere bezetting en sfeer, maar werken muzikaal minstens zo aanstekelijk. Aangevuld met twee minder vaak gehoorde maar erg fraaie Sinfonia’s is dit uitgebalanceerde programma een waar Bach-feestje.